TEOG’a Bir Ay Kala Yapılması Gerekenler

      Yorum yok TEOG’a Bir Ay Kala Yapılması Gerekenler

Öğrencilerimden uzakta geçirdiğim ilk TEOG sınavına bir aydan daha kısa bir zaman kaldı. Sınavlar her ne kadar hoşlanmasak da hayatımızın bir gerçeği. Bu nedenle belirli bir süredir zaten düzenli olarak çalışmak zorunda olduğunuz birinci TEOG’a günler kala belirli konularda dikkatli olmak gerekiyor. TEOG öncesinde 6,7 ve 8. sınıflar için uygulanan SBS sistemi vardı. Her ne kadar sınav miktarı fazla olsa da öğrenciler SBS sisteminde sınavlara biraz daha hazırlıklı oluyorlardı. Eylülün ortasında başlayan okullar öğrencilerin alışma dönemi de göz önüne alındığında aslında ekim ayında rayına oturmuş oluyor. Bu durum da iki aydan daha kısa bir süre içerisinde öğrencilerin sınav motivasyonunu kazanması ve planlı bir çalışma sistemine entegre olmasını zorunlu kılıyor.

TEOG’a Bir Ay Kala Neler Yapılmalı?

Derslerin müfredattaki işleniş sıralamasına baktığımızda ortalama ikişer konu kalıyor kasım ayına. Son aya girildiğinde öğrencilerin geçmiş konularla ilgili eksikleri tespit etmesi çok önemli. Bu eksikleri çözdüğünüz konu tarama testlerinde ya da okulunuzda yapılan deneme sınavlarında tespit edebilirsiniz. Eksikliğini hissettiğiniz konuları tespit ettiğinizde önce bireysel olarak o konunun tekrarını yapıp ardından anlamadığınız konularla ilgili testler çözmeniz yerinde bir karar olacaktır. Bireysel çalışmalarınıza rağmen anlayamadığınız konular varsa mutlaka bir öğretmeninizin anlamadığınız konuları size anlatması gerekiyor. “Arkadaşım anlatsa da olur mu acaba?” sorusu aklınıza gelirse bir öğretmenin konunun inceliklerini bilmesi ve sınav tecrübesi sayesinde size daha fazla fayda sağlayacağını söyleyebilirim.

Son on beş güne girdiğinizde konu tekrarı ve test çözümlerini yavaş yavaş deneme sınavlarıyla dengeli hale getirmek gerekiyor. TEOG sadece bilgi ölçen bir sınav değil, ne kadar bilgili olursanız olun eğer test soruları konusunda deneyim kazanmazsanız sınav başarınız düşecektir. Bu nedenle artık kendinizi TEOG denemeleri ile kontrol etmeniz hem eksiklerinizi görmenizi sağlayacak hem de sizi sınav atmosferine sokacaktır.

TEOG’a Bir Hafta Kala

Son bir haftaya girildiğinde en fazla zaman ayırdığınız bölüm denemeler olmalı. Öğrencilerimin hata yaptıkları hususlardan bir tanesi deneme sınavlarını arttırdıkları bu dönemde aynı özeni denemelerin çözümüne göstermiyor oluşu. Sonuçlarını değerlendirmediğiniz ve eksiklerinizi tespit etmediğiniz denemeler boşa vakit kaybıdır. Çözemediğiniz soruların bilgi eksikliğinden mi yoksa dikkatsizlikten mi cevaplandırılamadığını tespit etmek çok önemlidir.

SBS’de sınavlar farklı okullarda yapılırken TEOG öğrencilerin kendi okullarında yapılıyor. Bu durum öğrencilerin kendini daha rahat hissetmesini sağlıyor. Sınavınızdaki başarınızı oldukça fazla etkileyecek bir diğer unsur ise sınav öncesi ve sınav esnasında duyacağınız kaygı. Kaygı düzeyindeki ölçünün ne sizi başarısızlığa sürükleyecek kadar fazla ne de sınavı önemsemeyecek kadar az olması gerekiyor. Sınava dair biraz kaygı duymanız işin ciddiyetinin farkında olduğunuz anlamına geliyor.

Şimdiden gireceğiniz TEOG sınavının birinci aşamasında hepinize başarılar dilerim. Uzakta olsam da kalbim sizlerle beraber. 😉

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.