Bu Sefer “Sen”den Bahsedelim

      Bu Sefer “Sen”den Bahsedelim için 8 yorum

Her blog yazısı, özellikle de kişisel bloglar söz konusu olduğunda, yazarı konu alacak değil ya!

Bu yazı da seni anlatıyor değerli okur. Seni anlattığı için de anlatandan bağımsız olarak bütün blog yazarlarının ortak duygularını yansıtmasını umuyorum.

Telefonunu, bilgisayarını, internete ulaşabileceğin herhangi bir aracı eline almışsın; basit tıklamalarla insanların fotoğraflarını “kalplemek”, paylaşımlarına beğeniler kondurmak varken sen bir bloğa girip “okumayı” seçmişsin. Diğer eylemlerle karşılaştırılınca “zahmetli” iştir okumak.

Milyonlarca izlenen “trend” videolar arasından kafanı kaldırıp ya da bu videolara hiç takılmadan bir blog yazarının duygularına ortak olmuşsun. Onun sesine kulak verip ona yarenlik etmişsin. Mutluluğunu seninle paylaşan yazara tebessüm ederek karşılık vermiş; üzüntüsünü, can sıkıntısını sözcüklerin sırtına yüklemiş ve biraz olsun kendi yükünü hafifletmeye çalışan blog yazarının sırtını sıvazlayıp “Her şey yoluna girecek.” demişsin. Üstelik çoğu zaman hiçbir şey yoluna girmese bile bu yalanı yine de bir iç rahatlamasıyla paylaşmışsınız birlikte.

Bazılarınız ise bu duygu paylaşımını, orada bulunmanın ötesinde bir eylemle taçlandırarak yazarın sözcüklerine sözcüklerle karşılık vererek gerçekleştirmişsiniz. Ne de güzel etmişsiniz. Fırsatını bulduğumda hep söylediğim gibi her bir yorumun yeni yazıların ilham kaynağı olmasını, blog yazarının sizden güç almasını sağlamışsınız bu şekilde. Ona hayatla mücadele gücü vermişsiniz. Pes etmemesi gerektiğini, bir şeylerin düzeleceğini fısıldamışsınız kulağına.

“Özçekim”lerin havada uçuştuğu çağımızda siz kendi “öz”ünüze bir miktar ara verip yazarın özüne inmişsiniz. Duygularınızı, düşüncelerinizi, hayallerinizi yazarın çerçevesine yerleştirmiş; onun yazdıklarını çoğu zaman daha da anlamlı kılmışsınız.

Kimi blog yazarı “okur” için değil kendi için yazdığını söyler. Her yazı biraz böyledir. Kağıtla buluşan her sözcük elbette kalem tutan aklın ve kalbin ürünü, dolayısıyla bir iç döküştür. Buna rağmen bütün sevgi sözcüklerini, göz yaşlarıyla ıslanmış her bir kelimeyi, çaresizlikle yoğrulmuş birçok ifadeyi cümleler ve paragraflarla bütünleştiğinde “sizin için” de söylemiştir yazar. Sadece okumakla dahi değerini artırmışsınızdır artık dile getirilenlerin.

Belki de “çikolata yiyerek” mutlu olmak varken yazarın dünyasında kaybolmayı, kimi zaman çıkış yolunu aramaya tenezzül bile etmeyerek, tercih etmişsiniz. Asıl lezzetin damağımızda değil dimağımızda kalan sözcük ve düşünce kırıntılarından geldiğini fark etmişsiniz. Herkesin kolaylığına, büyüsüne aldanarak “tüketme” sevdasında olduğu bir zaman diliminde; siz üretenlerin, söyleyecek sözü olanların ya da bazen sadece “karalamaların” arkasında durmuşsunuz.

Başka blog yazarları adına değil ama kendi adıma diyebilirim ki seninle “bütün” olmuşuz. Sayende yukarıda sıraladığım her bir duygu önce kalplerimizde yer etmiş, sonra kalemin her kilidi açmaya yarayan sihriyle yazılarımıza dökülmüş ve sana ulaşmış sevgili okuyucu.

Hep kendimizden bahsetmişken ve sen bu kadar değerliyken, senin bizim için ne denli kıymetli olduğunu kişisel bir blog yazarı olarak dile getirmek istedim. Eminim ki birçok blog yazarı arkadaşım da benimle aynı görüşü paylaşmakta. Bu yüzden:

İyi ki buradasın, iyi ki sözcüklerim şu an burada olmanla hayalini kurduğu limana ulaşmış.

İyi ki varsın.

Bu Sefer “Sen”den Bahsedelim” hakkında 8 yorum:

  1. yenlowang

    sende iyi ki varsın zafer hocam, neylede güzel yazmışsın yine..
    yazılarını kitaba dökmeni diliyom, inşallah onuda okumak nasip olur..

    Cevapla
    1. zaferb Metnin yazarı

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Blogların eski parıltılı günleri kaybolsa da yazmaktan vazgeçmemek lazım sanırım. 🙂

      Cevapla
  2. Nihce

    Sayın yazar “bu sefer senden bahsedelim” dediğiniz için üstüme alındım ve okumaya karar verdim! ???? İyi ki de okumuşum. Bir an kamerayla izlendiğim hissine kapıldım. Yüzümde tebessümle başladığım yazının tebessümle son buldu. Naçizane eklemek istedim: siz de iyi ki varsınız. Teşekkürler… ????

    Cevapla
    1. zaferb Metnin yazarı

      Değerli yorumunuz için teşekkürler. İyi ki okumuşsunuz. 🙂 Okurlar ve yorumlar bloglar için can suyu niteliğinde. Bu nedenle bu yazı “siz”e ait olsun istedim. 🙂

      Cevapla
  3. Hatice

    Bloğunuzu yeni keşfettim. Bi geç kalınmışlık hissi ile hepsini bi anda okumak istiyorum tabi. Ama kendimi frenleyerek yavaş yavaş okumak istiyorum. Sindire sindire. Zaman a sığdırmadan. Çok akıcı sade ve yormayan bi diliniz var. Tebrikler. Yukarıdaki yazıda da İnan’ın kendimi yanınızda hissettim. Duygularınızı çok güzel geçiriyorsunuz. 😌

    Cevapla
    1. zaferb Metnin yazarı

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Sadık bir okuyucu daha kazanabildiysem ne mutlu bana. 🙂
      Bu zamanda “blog okuru” bulmak gerçekten zor. Bunun nedenlerini de yazımda sıraladım zaten. Blog okurlarının da çok az bir kısmı yazılara yorum yapıyor. Dedim ya, hayat “hızlı” akıyor sanırım. 🙂
      En büyük amacım yazılarımı daha fazla kişiye ulaştırabilmek, sizlerin değerli eleştirilerine ulaşabilmek. İyi ki varsınız. 😉

      Cevapla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.