Telefondan Yer Tespiti Nasıl Yapılır?

      Yorum yok Telefondan Yer Tespiti Nasıl Yapılır?
Telefondan Yer Tespiti

Telefondan Yer Tespiti

21. yüzyıl teknoloji açısından bir sıçrama tahtasıydı. Yapılan araştırmalara göre son yüzyıl içerisinde yapılan araştırmalar ve bu araştırmalar sonucunda elde ettiğimiz bilgi oranının insanlığın dünyaya adım attığı günden bu yana yaptığı keşiflerden fazla olduğunu gösteriyor. Özellikle büyük teknoloji şirketlerinin yaptıkları yatırım oranları göz önüne alındığında son yıllarda mikroçipler ve bilgisayar teknolojileri almış başını gidiyor.

Teknolojinin insanı yalnızlaştırdığı, gerçek dünyadan koparttığı yönünde eleştiriler de olsa hayatımızı kolaylaştıran temel unsurlardan birinin de yine aynı teknoloji olduğu itiraf etmemiz gerekiyor. Özellikle can ve mal güvenliği açısından önleyici tedbirler alabileceğimiz birçok seçeneğimiz bulunuyor.

Teknolojinin Faydalı Yönü

Son yıllarda ebeveynlerin en çok endişe duyduğu konulardan bir tanesi de çocukların kaybolması ya da kaçırılması. Bazen sadece çocuğumuzun nerede olduğunu merak ettiğimiz için bile endişeye kapılırız. Özellikle akılı telefonun kullanımının arttığı bu yıllarda telefondan yer tespiti yapmak daha kolay hale gelmiş durumda. Bazı programlar yardımıyla çocuğumuzun nerede olduğunu kolay bir şekilde tespit edebiliyoruz. Dilerseniz telefondan yer tespiti yapabilen bu uygulamalara birlikte göz atalım:

Prey

Prey Uygulaması

Prey Uygulaması

Bu program sayesinde gps özelliği bulunan üç adet cihazı ücretsiz olarak takip edebiliyoruz. Bunun için yapmamız gereken uygulamanın internet sitesine girip programa kayıt olmak ve takip etmek istediğimiz cep telefonuna bu programın android ya da ios sürümünü yüklemek.

Telefona yüklü olan bu program telefonda arka planda çalışıyor ve istenildiğinde herhangi bir bilgisayardan prey programının sitesine girip telefonun o esnada nerede olduğunu öğrenebiliyoruz.

Programın Android Versiyonu: İndir
Programın Ios Versiyonu: İndir

Lookout

Bu program ise telefondan yer tespiti yapma yanında casus yazılım engelleyicisi olarak da işlev görüyor. Üstelik telefonun şarjının bitme ihtimaline karşın şarj bitmeden önceki son konumu da hafızasında tutabiliyor. Böylelikle programa giriş yaptğınızda takip etttiğiniz telefonun son olarak nerede bulunduğunu da tespit edebiliyorsunuz.

Programın Android Versiyonu: İndir
Programın Ios Versiyonu: İndir

Avast Anti-Theft

Avast’ı az çok duymuşsunuzdur. Antivirüs ve güvenlik programları alanında faaliyet gösteren bir firmanın ürünü Avast. Uygulamanın başlığından da anlayacağınız şekilde Avast Anti Theft her ne kadar hırsızlık sonrası telefonun yer tespitiyle ilgili kullanılsa da sonuç itibariyle çocuğumuzun yerini bu şekilde tespit etmiş oluyoruz. Üstelik telefon üzerinde programın gizli bir şekilde çalışmasını sağlayabilir, telefonda sim kartı değişikliği vs. yapılırsa da bu program yardımıyla bu durumdan haberdar olabilirisiniz.

Programın Android Versiyonu: İndir

Yukarıda saydığım programların dışında Google, Apple ve Samsung’un kendi cihazları için kullandıkları çeşitli takip programları da mevcut. Yani telefondan yer tespitini bizzat telefonunuzun üreticilerinin sağladıkları yöntemlerle de yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.