TEOG Nedir ve Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

      Yorum yok TEOG Nedir ve Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Bilindiği üzere SBS, yani seviye belirleme sınavları 2013 tarihinden itibaren yerini TEOG dediğimiz sınavlara bıraktı. TEOG(Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) altı dersten yapılmakta. 26 Kasım 2014 Çarşamba günü Türkçe, Matematik ve Din Kültürü derslerinden öğrenciler sınavlara girecekler.
27 Kasım 2014 Perşembe günü de Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve İngilizce sınavlarına girecekler. Her bir sınav 20 sorudan oluşuyor ve size 40 dk. süre veriliyor. Oturum araları da 20 dk. şeklinde oluyor. Basit bir hesapla 09.00’da girmeye başladığınız sınavlar 12.00’de bitmiş oluyor.

 Sınava Az Kaldı, Ne Yapmalıyım?

 Öncelikle ne yapmanız gerektiğini değil, ne yapmamanız gerektiğini söyleyeyim: Panik yapmayın. Bu dakikadan sonra özellikle sözel derslerden aklınızda kalması ve ezberlenmesi gereken kuralları tekrar gözden geçirmekte fayda var. Sayısal derslerden de belki formüllerin ve temel özelliklerin gözden geçirilmesi yerinde bir davranış olacaktır. Özellikle denemelere ağırlık verip yanlış yaptığınız konuların üzerine giderseniz vaktinizi verimli kullanmış olursunuz.

 Kitapçıklarımızı Geri Alabiliyor Muyuz? 

Evet, kitapçıklarınızı aynı gün sınavların çıkışından ortalama bir saat sonra alabiliyorsunuz. Dolayısıyla 27 Kasım Perşembe günü öğleden sonra www.meb.gov.tr ‘ye girip soruları ve cevapları bilgisayarınıza indirip kitapçığınızla birlikte kontrolleri gerçekleştirebilirsiniz.

1. TEOG Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor?

Sınavınızın resmi sonuçları ocak ayının ilk haftası gibi e-okul sistemine girilerek açıklanacaktır.

 Son olarak sınav esnasında sakin ve dikkatli olursanız başarı seviyeniz artacaktır. Herkese başarılar.

Not:Bir öğretmen olarak aklınıza gelebilecek bütün soruları benimle paylaşabilirsiniz. Elimden geldiğince yanıtlarım…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.