Gece Gündüzü Severse

      Gece Gündüzü Severse için 2 yorum

gece gündüzYine günlerden bir gün, gün bitmiş gece başlamış; sevda tepelerinin ardındaki son ışık kırıntıları da yerini karanlığa terk etmişti. O gün, gece her zamankinden biraz farklı hissediyordu kendini. Gün ışığı ufuktaki son demlerini yaşarken gece onu az biraz görme fırsatı bulabilmişti. İlk görüşte aşk böyle bir şey olsa gerekti. Göz ucuyla şahit olduğu bu eşsiz manzara kendisinin karanlıklarla kaplı dünyasının aydınlığa dair umutları oluvermişti.

Gece, ağırdan alıp gündüzü beklemeyi koydu kafasına. Zamanı durdurmak, hiç olmazsa yavaşlatmak için uğraştı, didindi. Bir türlü akıp giden zamanın önüne geçemedi. Sonraki gece farklı bir şey denemeye karar verdi. “Madem durduramıyorum zamanı, o zaman biraz acele edeyim, yetişeyim gündüze.” dedi. Aya dil döktü, yıldızlara seslendi ellerini çabuk tutmaları için. Bütün bu mücadele esnasında zamanın hızlandığını düşünüyordu ki yine yetişemedi gündüze. Ne yaparsa yapsın, gece gündüzle göz göze gelemedi.

Hüzün yerini öfkeye bıraktı sonra. Bütün çabalarına rağmen gündüzün ona kayıtsız kalışına anlam veremedi. Sevda birliktelik demek değil miydi, aşk fedakarlık gerektirmez miydi? Düşüncelere dalmış geçerken zaman, gün doğmak üzereyken bir sıcaklık hissetti. Anlam veremedi buna önce. “Ben geceysem eğer, soğuk olmalıydı her yer.” diye geçirdi içinden. Akreple yelkovan birbiriyle yarışırken yine sahne sırası kendindeydi. Gündüz çekerken ellerini, gece bütün karanlığıyla yeryüzünü kucaklayıverdi. İşte o anda tekrar hissetti o tatlı sıcaklığı. Öylesine değişik bir duyguydu ki sıcaklık, bütün soğukluğuna rağmen gecenin kalbi sımsıkı sarıldı bu duyguya.

O an anladı. Zamanın engin duvarları geceyle gündüzün vuslatına hiç izin vermeyecekti demek ki. Bütün bunlara rağmen gündüz kendisinden bir parçayı her gün onun için arkada bırakmaktaydı. Gündüze kızdığı için utandı kendisinden. Bundan sonra, sonsuzluğa uzanan zamanın içinde gündüzün hayaline ve yeryüzüne kendisi için bıraktığı o sıcak anlara tutundu hep. Kavuşamasalar da gündüzün ardında bir ömür geçirmekten yine de memnun oldu gece.

Gece Gündüzü Severse” hakkında 2 yorum:

    1. zaferb Metnin yazarı

      Yorumunuz icin tesekkur ederim Emel Hanim. Gece bile gunduze kavusamayacagini bildigi halde gunduzu sevmeye devam ediyorsa biz ne cabuk pes ediyoruz hayatta degil mi?

      Cevapla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.